Waarom wordt het vermogen verminderd?

vermogen verminderd

Een andere beroemde psychotherapeut, Sigmund Freud, noemde machtsstoornissen het meest voorkomende defect in het leven van elke man. En wat verrassend is, is dat er sindsdien zoveel jaren zijn verstreken, en deze verklaring is nog steeds waar.

De moderne geneeskunde heeft geleerd om potentieproblemen op te lossen, er zijn veel technologieën voor diagnose en behandeling. Maar zelfs vandaag de dag, voor een man, zijn alle moeilijkheden in de intieme sfeer een krachtige klap voor trots en zelfvertrouwen.

Oorzaken vanverminderdemacht bij mannen

Om veel mythes over dit probleem te verdrijven, laten we het eerst een beetje over statistieken hebben.

U weet dat:

 • 20% van de mannen lijdt aan erectiestoornissen;
 • 10% van de mannen verwijst naar een specialist voor seksuele problemen;
 • 80% van de mannen merkte een afname van de potentie geassocieerd met fysiologische stoornissen in het lichaam;
 • Erectiestoornissen zijn in 90% van de gevallen volledig te behandelen.
 • Aan de ene kant – niet alles is zo verschrikkelijk als het lijkt, aan de andere kant – ben je het ermee eens dat de aanwezigheid van fysiologische oorzaken van erectiestoornissen een goede reden is om een ziekte te vermoeden.
 • Daarom kunnen de organische oorzaken van impotentie als volgt zijn.
 • Vasculaire. Schade aan de vaatwanden leidt tot een verminderde bloedtoevoer naar de penis en daarom een afname van de potentie. Diabetes mellitus, atherosclerose, hart- en vaatziekten en anderen leiden tot vasculaire problemen.
 • Hormonaal. Testosterondeficiëntie (hypogonadisme) komt meestal voor bij mannen van middelbare leeftijd en ouderen. Testosteronproductie kan ook worden geremd door een overmaat van zijn prolactineantagonist.
 • Iatrogeen. Langzame potentie ontwikkelt zich tegen de achtergrond van een man die geneesmiddelen op recept gebruikt, bijvoorbeeld voor maagzweren, hart- en vaatziekten en jicht. Annulering van medicijnen of hun vervanging door analogen zal helpen om het probleem op te lossen.
 • Neurogeen. Erectiestoornissen treden op als gevolg van eerdere ziekte, beroerte, schade aan het centrale zenuwstelsel en perifere zenuwen. In 3/4 van de gevallen zijn de oorzaken van de vermindering van de potentie ruggenmergletsels, 1/4 – hernia tussen de wervels, neoplasmata, multiple sclerose en andere ziekten. De erectie wordt verzwakt door de moeilijkheid om in de holle lichamen te passeren of door de totale afwezigheid van zenuwimpulsen.

Leefstijl- en potentiestoornissen

Mannen vergeten vaak dat seksuele potentie sterk wordt beïnvloed door hoe een persoon voor zichzelf en zijn algehele gezondheid zorgt.

Het is geen geheim dat roken en regelmatig alcoholgebruik een van de belangrijkste oorzaken zijn van seksueel falen. Bovendien wordt de gezondheid van mannen beïnvloed door de aanwezigheid van stress, frequente bezoeken aan het toilet, ondervoeding. Het consumeren van overmatige hoeveelheden vet voedsel (en zelfs het drinken van alcohol) zorgt ervoor dat mannen aankomen en verhoogt de productie van vrouwelijke geslachtshormonen. Als gevolg hiervan kan deze levensstijl niet alleen leiden tot erectiestoornissen, maar ook tot onvruchtbaarheid.

Psychologische oorzaken van lage potentie

Deze primaire bronnen van erectiele functieproblemen verdienen het om afzonderlijk te worden onderzocht. In de meeste gevallen hebben jongeren meer kans op dergelijke problemen – degenen die net aan hun seksleven beginnen.

De redenen voor een laag vermogen kunnen in dit geval zijn:

 • in aanwezigheid van psychologisch trauma van de kindertijd of adolescentie, wanneer de ouder het kind inspireert dat seks beschamend, waardeloos is;
 • ervaringen door gebrek aan ervaring en dus angst voor spot;
 • angst voor het oplopen van seksueel overdraagbare aandoeningen;
 • ongewenste zwangerschap van de partner etc. gerelateerde angsten.

Volgens deskundigen kan een volwassen man met voldoende seksuele ervaring de psychologische problemen van erectiestoornissen oplossen. Maar tieners kunnen vaak niet zonder professionele hulp.

In het bijzonder kan een relatie met een partner zowel een probleem zijn (als ze niet dichtbij genoeg zijn) als een uitweg uit wanhoop (als ze warm, vriendelijk zijn).

Nog een belangrijk feit. Als alleen psychologische factoren de oorzaak kunnen zijn van slechte potentie, gaat organische erectiestoornissen altijd gepaard met een psychogene component. Als gevolg hiervan ontstaan na het elimineren van de oorzaak van het probleem psychologische problemen die het normale seksleven van een man verstoren.

erectiestoornissen te identificeren

Hoe de oorzaak van erectiestoornissen te identificeren

• Urogenitale ziekten worden gediagnosticeerd door een androloog of uroloog. U moet bloedonderzoek, sperma- en biologische spraytests en echografie hebben.

• De endocrinoloog detecteert hormonale stoornissen. Uw arts beveelt aan om een echografie en CT-scan van de endocriene klieren uit te voeren, waardoor bloed aan hormonen wordt gegeven.

• Vaatziekten worden vastgesteld door een vaatchirurg. Tests die de hoeveelheid bloed naar de penis laten zien, worden uitgevoerd met Doppler-echografie en functionele tests.

• Een neuroloog detecteert ziekten van de hersenen en het ruggenmerg, het perifere zenuwstelsel. U krijgt een elektro-encefalografie, een tomografie van het ruggenmerg en de hersenen, een reo-encefalografie, een elektromyografie voorgeschreven.

Psychologische oorzaken van seksuele disfunctie kunnen alleen worden gevonden door een psychotherapeut, psychiater of seksuoloog. Diagnostische methoden zijn in dit geval psychologische tests, discussies met de patiënt.

Top 5 oorzaken van potentieproblemen: leeftijd heeft er niets mee te maken!

Leeftijd, vermoeidheid, insomnie, stress. Vergeet die woorden! Als een man fysiek gezond is, heeft geen van deze aandoeningen invloed op de potentie en het libido.

Als u besluit om verschillende erectiestimulerende middelen te proberen (van een apotheker en niet), wees dan niet te lui om uit te zoeken wat de “misfires” veroorzaakt.

1. Hormonale onbalans of waar halen mannen hun vrouwelijke hormonen vandaan?

Waar hebben we het over? Afname van mannelijke hormonen en/of toename van vrouwelijke hormonen.

Wie is de schuldige? Normaal gesproken produceert het mannelijk lichaam grote hoeveelheden mannelijke hormonen en kleine hoeveelheden vrouwelijke hormonen. Alcohol, roken, ondervoeding, onregelmatig seksleven, beriberi, leverziekte, dit alles (en niet alleen!) leidt vroeg of laat tot:

• verminderde productie van mannelijke hormonen,

• en de vrouwelijke productie daarentegen kan toenemen.

Dit is natuurlijk niet goed.

Wat moeten we doen?

1. Doe speciale tests. Zoek uit welke hormonen er precies ontbreken en welke “gek worden”.

2. Bepaal de omvang van het probleem.

3. Vul je lichaam met ontbrekende hormonen.

4. Onderdrukt de overmatige productie van vrouwelijke hormonen.

5. Herstel het vermogen van je lichaam om de juiste hoeveelheid hormonen te produceren (niet meer, niet minder).

Wat voor soort tests moeten worden uitgevoerd? Het doneren van biomaterialen overal is een onaangename en dure klus. Vraag het uw uroloog. Zij zullen uw klacht onderzoeken en u vertellenwelke tests u moet doorstaan.

Hij kiest dan de preparaten met hormonen die bij je passen. Of hij schrijft de behandeling voor, zodat het lichaam ” onthoudt” hoeveel hormonen het nodig heeft om te produceren.

Wat zijn de voorspellingen Met een goed gekozen behandeling en de implementatie van de aanbevelingen van een arts is de prognose gunstig – het effect keert vaak terug. op elke leeftijd.

2. Ontsteking van verschillende oorsprong

Waar we het over hebben Seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s) of infecties die “slapen” in het lichaam wordenonder bepaalde omstandigheden langzaam wakker.

Wie is de schuldige? Infecties en schadelijke bacteriën kunnen om twee belangrijke redenen optreden:

1. Verdachte “Contactgegevens” zonder garanties.

2. Reproductie van micro-organismen die continu in kleine hoeveelheden bij mensen leven. Meestal worden deze micro-organismen wakker met ziekten van de inwendige organen wanneer het immuunsysteem verzwakt is.

Wat te doen? Beide moeten worden geïdentificeerd en vernietigd. Hoe eerder hoe beter.

Welke tests moet je doen? Er zijn veel soorten infectieziekten. Testen van alle soorten is een verspilling van tijd en geld. Raadpleeg een uroloog, maak een lijst van al uw symptomen, vertel hem meer over uw gevoelens tijdens het plassen, tijdens of na geslachtsgemeenschap, doe een onderzoek en echografie.

Een ervaren uroloog verzamelt al deze gegevens en maakt een lijst met noodzakelijke laboratoriumtests. Ze zullen dan een diagnose stellen op basis van uw resultaten en medicijnen en procedures voorschrijven.

Wat is de voorspelling? Tegenwoordig zijn de meeste infectieuze laesies volledig te genezen.

3. Ontsteking: dehulpeloosheid van impotentie – 1 stap!

Waar hebben we het over? Prostatitis, epididymitis, urethritis, vesiculitis, cystitis en vele anderen – eindigen allemaal met “-IT”, zoals je misschien hebt gemerkt. Aandoeningen die mannen pijn, krampen, brandwonden, hoge koorts en andere onaangename gewaarwordingen veroorzaken.

Deze sensaties kunnen optreden tijdens of na het urineren, tijdens geslachtsgemeenschap of tijdens ejaculatie, wandelen, gewichtsverlies en zelfs in rust.

Wie is de schuldige? Vaak is de persoon de schuldige. Onderkoeling en vice versa oververhitting, het negeren van de eerste symptomen van de ziekte (niet alleen urologische symptomen, de oorzaak van ontsteking kan zelfs onbehandeld tandbederf zijn), ongezonde gewoonten, toevallige relaties, infecties, zelfbehandeling, ongecontroleerde toegang tot antibiotica en anderemedicijnen.

Dit alles neemt geleidelijk toe – tot ontsteking van het orgaan.

Wat te doen? Diagnose en behandeling. Hoe eerder, hoe minder schade aan het lichaam. Ontsteking gaat niet alleen over efficiëntie – het kan leiden tot onvruchtbaarheid. De ideale optie is hersteltijd in de acute fase. Maar dit is niet altijd het geval – mensen raadplegen vaak een arts in een chronische vorm.

Wat is de voorspelling? Acute ontsteking kan snel genezen. En als u voor uzelf zorgt en de aanbevelingen van uw arts niet opvolgt, kunnen exacerbaties (herhaalde exacerbaties) mogelijk niet optreden.

Chronische ontsteking is ook behandelbaar. Maar het duurt iets langer om te genezen. En de kans op koude opflakkeringen of stress is groot.

4. Malasterft aan de lumbosacrale wervelkolom

Waar we het over hebben Aandoeningen van de wervelkolom in het lumbale en / of sacrale gebied hebben direct invloed op de gezondheid van de organen diebij mannen komen.

Wat gebeurt er? Vanwege osteochondrose, hernia tussen de wervels, wervelverplaatsing, verminderde bloedcirculatie kunnen zenuwuiteinden worden aangetast. Dit veroorzaakt pijn en stijfheid. En bijgevolgt – schendingen van de macht.

Wat te doen? U wordt behandeld met een uroloog en neuroloog – hier heeft u medicatie, massage en acupunctuur nodig, evenals speciaal ontworpen oefeningen en fysiotherapie (magneet, UVT, laser). Deze therapie verlicht snel pijn, helpt het normale urineren te herstellen, verbetert de bloedcirculatie en herstelt de verloren gevoeligheid.

Wat is de voorspelling? Als u nog niet het punt hebt bereikt waarop u een wervelkolomoperatie nodig heeft, is de prognose zeer bemoedigend. Met de gelijktijdige behandeling van neurologen en urologen is een zeer snel herstel en herstel vande macht mogelijk.

Als een wervelkolomoperatie wordt aangetoond, zal het herstel veel langer en vrij gecompliceerd zijn. Geen operatie ondergaan – raadpleeg op tijd een arts!

Leave a Comment

Your email address will not be published.