Slechte prestaties, wat te doen?

Slechte prestaties

De moderne mens hecht veel belang aan een harmonieus intiem leven. Dit is de basis van een sterke en gezonde relatie tussen een man en een vrouw. En erectiestoornissen (het onvermogen van een man om voldoende penisspanning te bereiken en te behouden voor normale seks) maakt dit bijna onmogelijk, wat leidt tot onvruchtbaarheid, eenzaamheid, depressieen diepe depressie.

Veel mannen met erectiestoornissen zien geen arts, waardoor het moeilijk is om de werkelijke prevalentie van erectiestoornissen in te schatten. Volgens Amerikaanse artsen bereikt het aantal mannen ouder dan 40 jaar dat lijdt aan een soort erectiestoornis 150 miljoen. Dit is duidelijk een groot medisch en maatschappelijk probleem.

De belangrijkste symptomen van erectiestoornissen zijn:

belangrijkste symptomen
 • verminderd seksueel verlangen;
 • zwakte of afwezigheid van nachtelijke en ochtend erecties;
 • verleng de tijd tussen het hebben van seks en het starten van een erectie;
 • voortijdige ejaculatie en verminderde spermasecretie;
 • verminderd of verloren gevoel van orgasme;
 • langdurig herstel tussen erecties, herhaald onvermogen om seks te hebben;
 • onvermogen om penisspanning te bereiken en te behouden die voldoende is voor penetratie;
 • din vergevorderde gevallen ontwikkelt zich volledige impotentie.

Om te begrijpen waarom een erectie afbreekt, moet je je op zijn minst ongeveer het proces van de vorming ervan normaal voorstellen. Er is sprake van een psychogene en reflex erectie. Het wordt bestuurd door het limbische systeem van de hersenen onder invloed van psychogene, erotische stimuli (visueel, olfactorisch, auditief, enz.). Het aanraken van de penis veroorzaakt een reflexreactie; De ontwikkeling is te wijten aan de onderste delen van het ruggenmerg en perifere zenuwen. Als reactie op de stimulus geeft het vasculaire endotheel stikstofmonoxide af, de slagaders verwijden zich, de bloedtoevoer naar de penis neemt aanzienlijk toe, de met bloed gevulde holtes vernauwen de bloedvaten, voorkomen veneuze afscheiding en er treedt een erectie op. Een belangrijke voorwaarde voor dit proces is eennormaal niveau van geslachtshormonen.

Erectiestoornissen kunnen leiden tot elke schending van deze mechanismen.

De redenen voor de ontwikkeling zijn talrijk en gevarieerd:

 1. De overgrote meerderheid (60-70%) van de gevallen van erectiestoornissen wordt veroorzaakt door ziekten van het cardiovasculaire systeem. Deze omvatten hoge bloeddruk, ischemische ziekten en een voorgeschiedenis van acute stoornissen in de bloedsomloop. De aderen van de geslachtsorganen van het orgaan zijn gevoelig voor atherosclerose op dezelfde manier als iedereen. Pathologische vernauwing van de slagaders van de penis verstoort de normale bloedstroom en veroorzaakt erectiestoornissen. Chronische stress, lichamelijke inactiviteit, roken, diabetes mellitus, hoog cholesterol hebben ook een negatief effect, omdat deze factoren hoge bloeddruk en atherosclerose veroorzaken.
 2. Zenuwgeleidingsstoornissen op verschillende niveaus zijn een veel voorkomende oorzaak van erectiestoornissen. Ze kunnen optreden als gevolg van een acute beroerte, tumoren en verwondingen aan de hersenen en het ruggenmerg, hernia’s, verschillende neurologische ziekten zoals multiple sclerose, enz.
 3. Endocriene stoornissen zijn ook van groot belang. Allereerst diabetes mellitus en diabetische polyneuropathie, hypogonadisme, obesitas, schildklierpathologie, evenals elke verandering in de hormonale achtergrond, vergezeld van een afname van het testosterongehalte in het bloed.
 4. Aanhoudende erectiestoornissen kunnen worden geassocieerd met trauma zoals bekkenfracturen, schade aan de corpora cavernosa, urethrale breuk en eerdere genitale chirurgie.
 5. Ontstekingsziekten van het urogenitale systeem (prostatitis, urethritis, vesiculitis) bij afwezigheid van adequate behandeling kunnen chronisch worden, wat vaak leidt tot erectiestoornissen en onvruchtbaarheid.
 6. Erectiestoornissen zijn vaak het gevolg van blootstelling aan chemicaliën in het lichaam. Het kan een bijwerking zijn van het nemen van veel voorkomende medicijnen: psychotrope (antidepressiva, antipsychotica), hypotensieve geneesmiddelen (bètablokkers, diuretica), antihistaminica, lipidenverlagende geneesmiddelen, hormonen en andere medicijnen. Het gebruik van drugs en alcohol beïnvloedt de kracht onvoorwaardelijk.
 7. Psychiatrische ziekten – neurose, depressie, schizofrenie – fungeren relatief zelden als oorzaak van erectiestoornissen.
 8. Psychische stoornissen, ondanks de neiging van de meeste mannen om hun mislukkingen in bed te rechtvaardigen, zijn in slechts 10% van de gevallen de oorzaak van erectiestoornissen. Bij jongere patiënten kan dit te wijten zijn aan pathologische twijfel en faalangst. Stressvolle situaties, vermoeidheid, zenuwinzinking, problemen op het werk, routinematige seksuele relaties of omgekeerd conflicten met de partner, het einde van de relatie heeft ook een negatief effect. Pure psychogene erectiestoornissen, in tegenstelling tot organische, is van periodieke situationele aard, waarmee normale ochtend- en avond erecties, evenals erecties tijdens masturbatie, behouden blijven.

In de meeste gevallen wordt erectiestoornissen niet veroorzaakt door één maar meerdere factoren tegelijk, d.w.z. het is gemengd van aard.

Het algemene idee dat erectiestoornissen zich ontwikkelen met de leeftijd is niet bevestigd door studies. Het is duidelijk dat de directe oorzaak hier niet de ouderdom zelf is, maar de overvloed aan bijkomende ziekten en de gedwongen inname van een groot aantal medicijnen.

Ongeacht de oorzaak van erectiestoornissen, vereist deze pathologie echter zorgvuldig onderzoek en behandeling. Op tijd gedetecteerd, erectiestoornissen zijn in 95% van de gevallen vatbaar voor medicamenteuze behandeling. Desondanks zoekt slechts één op de tien mannen met erectiestoornissen professionele medische hulp. De meeste mensen schrijven dit alles toe aan stress of proberen zelfs het probleem te verbergen door te doen alsof alles in orde is.

Het is mogelijk om te vermoeden dat de partner lijdt aan impotentie, volgens enkele indirecte tekenen: de man vermijdt seksuele relaties onder verschillende voorwendselen, schreeuwt om gezondheidsproblemen, vermoeidheid, komt laat thuis van het werk, negeert tips, begint nooit seks te hebben. In dit geval moet u hem zorgvuldig overtuigen om een specialist te raadplegen – uroloog of androloog.

Diagnostische erectiele

Diagnostische erectiele

Het doel van diagnostische metingen van erectiestoornissen is om de oorzaak van ontwikkeling en de omvang van de verandering te bepalen, wat op zijn beurteen rationele planning van de behandeling mogelijk maakt.

Een zorgvuldig verzamelde en betrouwbare medische geschiedenis is erg belangrijk. De arts probeert in de meest comfortabele omgeving voor de patiënt te achterhalen hoe de ziekte begon, wat het kan veroorzaken, besteedt speciale aandacht aan de individuele kenmerken van seks, “regelmatige” geslachtsgemeenschap, de aanwezigheid en kwaliteit van nachtelijke en ochtend erecties. enc.

Dit wordt gevolgd door een algemeen medisch onderzoek en een onderzoek van de geslachtsorganen. Besteed aandacht aan de ernst van secundaire geslachtskenmerken, de aard van de haargroei, structurele veranderingen in de penis en testikels, evenals de vorm en consistentie van de prostaat diewerden geëvalueerd door rectaal onderzoek.

Alle patiënten ondergaan hormonale tests. Bloedspiegels van testosteron, prolactine, gonadotrofine, estradiol, follikelstimulerende en luteïniserende hormonen worden bepaald. Biochemische bloedtesten voor suiker, cholesterol, enz. worden uitgevoerd omeen bijkomende pathologie te identificeren.

Soms wordt een farmacologische test uitgevoerd door papaverine of alprostadil in de holle lichamen te introducerenvoor differentiële diagnose.

Echografie is van groot belang bij de diagnose van prostaatziekten (tumoren, prostatitis, enz.) die de oorzaak kunnen zijn van erectiestoornissen. Doppler-echografie wordt gebruikt om de bloedstroom in de holle lichamen van de penis te beoordelen, de stroom van veneuze stroom. De technologie maakt de detectie van vasculaire atherosclerose, vezelige laesies of verkalking van caverneus weefsel mogelijk, wat belangrijk is voor de prognose.

Een nog gedetailleerder onderzoek van de morfologie en bloedstroom van de holle lichamen kan worden uitgevoerd door penis MRIen biopsie van de caverneuze weefsels.

Onderzoek van de penis in tegenstelling tot röntgenstralen (cavernografie) maakt het mogelijk om een abnormale veneuze stroom te identificeren en de structuur van de holle lichamen te beoordelen.

Met behulp van een computer en speciale sensoren kunnen de frequentie en duur van spontane nachtelijke erecties worden geschat door de gevoelige innervatie van de penis te onderzoeken.

Behandeling van erectiestoornissen

Sinds de oudheid zijn artsen op zoek naar hulpmiddelen die de menselijke kracht kunnen herstellen. Maar het eerste echt effectieve medicijn voor dit doel verscheen pas aan het einde van de vorige eeuw, toen het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Pfizer een onverwachte bijwerking van sildenafilcitraat ontdekte. Later werd het medicijn dat werd gebruikt om hoge bloeddruk te behandelen wereldwijd bekend als Viagra. Het kwam snel in de klinische praktijk vanwege zijn unieke vermogen om het ontspannende effect van stikstofmonoxide op cervicale lichamen te verbeteren, de bloedcirculatie te verhogen en erecties te verbeteren, zelfs bij lage testosteronspiegels. Tot op heden is er een hele klasse geneesmiddelen – fosfodiësterase-5-remmers – die vergelijkbare effecten hebben.

Naast medicijnen zijn er speciale mechanische apparaten om erecties te verbeteren. Dit wordt vacuümcontractietherapie of LOD-behandeling genoemd. Mechanisch wordt negatieve druk gecreëerd in de holtes van de penis, waardoor de bloedcirculatie toeneemt. Een speciale ring comprimeert de basis van de penis, voorkomt veneuze afscheiding en handhaaft een erectie. De efficiëntie van vacuümapparatuur is ongeveer 60%.

Fysieke activiteit en sport spelen een belangrijke rol bij de behandeling en preventie van erectiestoornissen, omdat een sedentaire levensstijl leidt tot de ontwikkeling van bekkenobstructie, een afname van de genitale circulatie en een afname van de testosteronspiegel. Lichaam. Squats, hardlopen, yoga, gymnastiek, die gericht zijn op het trainen van de perineale spieren, hebben een goed effect. Het nemen van ten minste 10.000 stappen per dag kan helpen de bloedcirculatie te normaliseren, de testosteronproductie te verhogen en erecties te verbeteren.

Massage van het bekken en de lies helpt ook om de vasculaire tonus te verhogen.

vasculaire tonus

Een uitgebalanceerd dieet is net zo belangrijk. Om erectiestoornissen te voorkomen, moeten voedingsmiddelen die rijk zijn aan meervoudig onverzadigde vetzuren (omega-3) en sporenelementen zoals magnesium, kalium en zink in het dieet worden opgenomen. Deze stoffen komen voor in vette zeevis, oesters, garnalen en rode kaviaar. Noten en honing bevatten veel zink. Groenten en kruiden – peper, koriander, gember, peterselie, asperges, enz. Ze zijn rijk aan vitamine B en C. Als krachtige antioxidanten hebben ze een gunstig effect op de conditie van bloedvaten en het behoud van een normale seksuele functie. Aan de andere kant moet de consumptie van licht verteerbare koolhydraten (snoep, gebak, aardappelen, suikerhoudende sappen en frisdranken) tot een minimum worden beperkt, omdat ze kunnen leiden tot de ontwikkeling van obesitas en diabetes. Dit laatste is een van de meest voorkomende oorzakenvan erectiestoornissen.

U moet zo snel mogelijk stoppen met roken, alcohol en drugs (idealiter vóór het begin van erectiestoornissen). Ontstekingsziekten van het urogenitale systeem moeten tijdig en correct worden behandeld om hun overdrachtnaar een chronische vorm te voorkomen.

Psychoseksuele therapie laat een goed effect zien bij jonge patiënten met psychogene erectiestoornissen. Het kan worden gebruikt als monotherapie, maar is vaker effectief in combinatie met anderemethoden.

Ze nemen hun toevlucht tot chirurgische behandeling van erectiestoornissen, als alle eerdere conservatieve methoden niet effectief zijn: vasculaire chirurgie in de geslachtsorganenx of implantatie van prothesen.

Penile vasculaire operaties (body revascularization, dorsale ader resectie, penis ader embolisatie) hebben tot doel de arteriële instroom te verhogen en de veneuze uitstroom te verminderen. Helaas is het resultaat van dergelijke operaties van korte duur.

Wanneer alle andere opties zijn uitgeput, is een zeer effectieve methode die in de laatste fase wordt gebruikt, penisprothese. Implanteerbare penisprothesen kunnen in verschillende vormen voorkomen. Driecomponenten hydraulische prothesen worden nu als de meest fysiologische beschouwd. Het maakt het herstel van de seksuele functie mogelijk bij 90 tot 95% van de patiënten die een operatie hebben ondergaan.

Ongeacht de vorm en het stadium van erectiestoornissen, vereist het professionele medische aandacht. Correcte en tijdige behandeling in overeenstemming met alle medische aanbevelingen, in de meeste gevallen, stelt u in staat om de normale seksuele functie te herstellen en deze vele jaren te behouden.

Leave a Comment

Your email address will not be published.