Omdat de potentie bij mannen afneemt

belang van seks
Omdat de potentie bij mannen afneemt

Mannelijke potentie is een zeer kwetsbaar iets dat kan worden “gedood” door je eigen onvoorzichtigheid. Meestal heeft de negatieve impact op het voortplantingssysteem een dagelijkse ondervoeding. Daarom dringen artsen er bij u op aan om uw dieet te herzien en over te schakelen op gezonder, lichter voedsel.

Elke man kan hier doorheen. Erectiestoornissen.

Erectiestoornissen zijn een gedeeltelijk of volledig verlies van het vermogen om een erectie te krijgen en het onderhoud ervan op lange termijn.

Het kan gepaard gaan met een verminderd libido of voortijdige of vertraagde ejaculatie.

En dit gebeurt meer dan eens na een zware dag.

Deze verslechtering houdt minimaal drie maanden aan.

Omdat erectie een functie is met meerdere componenten die afhankelijk is van organische (bloedvaten en zenuwen) en psychologische factoren, falen ook jongeren. Ze zijn meestal psychisch of treden op als gevolg van bekkenletsel.

Fysiologische of organische oorzaken zijn meestal gerelateerd aan vasculaire problemen, zoals atherosclerose en gebrek aan veneuze tonus. Ze worden veroorzaakt door dezelfde risicofactoren als hart- en vaatziekten: roken, overgewicht, diabetes, een zittende levensstijl en meer.

Je moet jezelf niet voor het hoofd stoten en denken dat je zonder seks kunt leven, of haasten om een nieuwe relatie te vinden in de hoop op sterkere opwinding.

Erectiestoornissen beïnvloeden immers zowel de fysieke als de mentale gezondheid.

Volledige erectiestoornissen zijn vrij zeldzaam, vanwege de radicale verwijdering van de prostaat.

In de meeste gevallen is het een gedeeltelijke disfunctie

Seksuele opwinding hangt af van het werk van de hersenen, hormonen, wat een persoon ziet, hoort, voelt en ruikt, het werk van het hart, de bloedvaten en spieren.

Erecties kunnen erger worden met de leeftijd, maar leeftijd is niet de oorzaak en behandeling van erectiestoornissen is op elke leeftijd mogelijk.

Wat kan erectiestoornissen veroorzaken?

▪️ Hart- en vaatziekten. Om de vaten te verwijden, is het noodzakelijk om stikstofmonoxide NO af te geven, zoals in het geval van drukregeling in andere vaten. Als dit ondanks de prikkels niet gebeurt, is er iets misgegaan met het vasculaire endotheel. Erectiestoornissen zijn inderdaad een van de vroegste voorlopers van hart- en vaatziekten.

▪️ Klinische depressie. Veranderingen in libido en opwinding gaan gepaard met depressieve stoornissen bij zowel vrouwen als mannen. En hoe minder intens het seksleven, hoe slechter de erectie en het vermogen om deze te behouden.

▪️ Vergrote prostaat. De prostaat neemt toe met de leeftijd, maar in sommige gevallen beïnvloedt het de erectie en het plassen aanzienlijk. Prostaatkanker is vrij zeldzaam en ontwikkelt zich langzaam, maar dit is geen reden om het ongemak te negeren – het is noodzakelijk om een uroloog te raadplegen. Prostatitis – ontsteking van de prostaat – veroorzaakt ook erectiestoornissen, zij het tijdelijk.

▪️ Overgewicht (body mass index hoger dan 25) en diabetes type 2 dragen bij aan zowel erectieproblemen als hart- en vaatziekten. Type 2-diabetes verdrievoudigt het risico op erectieproblemen. Deze omvatten atherosclerose si – de afzetting van lipoproteïnen (vetdragers) in de wanden van bloedvaten, de cellen van het immuunsysteem en het in stand houden van ontstekingen daar, en hypertensie – constante hoge bloeddruk.

Viscerale obesitas is van fundamenteel belang, d.w.z. de afzetting van vet niet onder de huid, maar tussen de inwendige organen. Het aromatase-enzym in dit vet zet testosteron verraderlijk om in oestrogeen en verstoort de cholesterolbalans in het bloed aanzienlijk en is een bron van constante ontsteking. Dit alles verslechtert de toestand van het hart, de bloedvaten en de penis.

▪️ Ziekte van Peyronie – kromming van de penis door longitudinale verdichting van het fibreuze weefsel, waardoor een erectie pijnlijk of onmogelijk wordt.

▪️ Multiple sclerose – geleidelijke dood van perifere neuronen en verlies van gevoel. Lees er hier meer over.

▪️ Chronische nierziekte.

▪️ Hormonale aandoeningen (hypogonadisme, schildklierdisfunctie of overmatig prolactine door kanker).

▪️ Letsel aan penis, wervelkolom, prostaat, blaas of stuitje.

▪️ Verwijdering van de tumor uit de blaas.

▪️ Roken – als een factor die de volledige afgifte van stikstofmonoxide voorkomt en is betrokken bij de ontwikkeling van atherosclerose en perifere vaatziekten.

▪️ Alcoholmisbruik – zowel vlak voor mislukte geslachtsgemeenschap als chronisch. Alcoholische leverziekte, evenals neurologische aandoeningen als gevolg van alcoholisme, worden in het bijzonder geassocieerd met erectiestoornissen.

Interessant is dat matige alcoholconsumptie geassocieerd is met een lager risico op erectiestoornissen, hoewel de verklaring zou kunnen zijn dat mannen met een gebroken hart geen alcohol drinken en erectiestoornissen hebben door ziekte in plaats van nuchterheid.

Gebrek aan fysieke activiteit is ook een veelvoorkomende oorzaak.

Medicijnen kunnen ook een erectiestoornis beïnvloeden.

Voorbeeld:

 • Geneesmiddelen die worden ingenomen voor hypertensie.
 • Antiandrogenen – geneesmiddelen die de werking van mannelijke geslachtshormonen neutraliseren. Ze maken deel uit van de behandeling van prostaatkanker.
 • Antidepressiva zijn een vrij veel voorkomende oorzaak van erectiestoornissen bij gezonde mannen van middelbare leeftijd. Maar het goede nieuws is dat depressie uiteindelijk kan worden genezen.
 • Kalmerende en kalmerende middelen op recept.
 • Eetlustremmers – dat wil zeggen, die genomen in geval van obesitas.
 • Geneesmiddelen die worden gebruikt om zweren te behandelen (protonpompremmers).

Psychologische oorzaken van erectiestoornissen

Psychologische oorzaken van erectiestoornissen
 • Slaapgebrek. Het verhoogt de angst en vermindert de fysieke activiteit en vermogens gedurende de dag en laat geen tijd over voor seks.
 • Angst om geen erectie te krijgen, angst.
 • Schuldgevoelens voor het eigen potentieel of voor ander (overspel bijvoorbeeld).
 • Laag zelfbeeld, levenscrisis, opgeblazen verwachtingen over jezelf of je partner.
 • Stress door seksualiteit of het leven in het algemeen.
 • Gebrek aan oefening. Langdurig gebrek aan seksleven en masturbatie leiden tot een verslechtering van de potentie. Gebrek aan seks kan te wijten zijn aan eenzaamheid, slechte relaties, of bijvoorbeeld de ziekte van een partner of de menopauze.

Hoe om te gaan met erectiestoornissen?

Diagnose van erectiestoornissen en het vinden van de oorzaak.

Koppels dienen voor advies een seksuoloog en/of seksuoloog te raadplegen.

Je levensstijl is het waard om te veranderen. Normaliseer uw gewicht, slaap, activiteit, voeding, stop met roken en drink slechts een beetje en soms. Dit alleen al zal velen helpen.

De eerste therapielijn die onmiddellijk helpt, zijn fosfodiësterase 5 (PDE5)-remmers, wat de farmacologische stimulatie is van de vorming van stikstofmonoxide in de vasculaire voering. Dergelijke geneesmiddelen omvatten sildenafil, tadalafil, vardenafil, avanafil. Als ze correct worden voorgeschreven, werkt een dergelijke therapie.

Als er een zogenaamde organische oorzaak van disfunctie is: hormonale stoornissen, klinische depressie, prostaatziekte, moet deze worden geëlimineerd en niet alleen vertrouwen op erectiestimulerende middelen.

De tweede therapielijn bestaat uit stimulerende middelen of vacuüminjecties of actuele medicatie.

In sommige gevallen is het mogelijk om implantaten te installeren – dit is het derde therapieniveau.

De protocollen waarschuwen voor het gebruik van voedingssupplementen voor de behandeling van erectiestoornissen: ze bevatten vaak giftige en verboden componenten.

In het geval van psychogene erectiestoornissen is cognitieve gedragstherapie effectief.

preventie

Om van je seksleven te genieten, moet je:

 • Zorg voor uw cardiovasculaire gezondheid. De belangrijkste indicatoren: bloeddruk meten, cardiogram maken, cholesterolgehalte, body mass index en middelomtrek (visceraal vet) weten – van uw huisarts kunt u leren. De primaire hervorming gaat over seksuele activiteit.
 • Wees fysiek actief. Twee en een half uur per week moet worden besteed aan aerobics- en krachtoefeningen. Hardlopen en boksen trainen het hart. Maar veel en vaak ga ik niet fietsen. Als je een fietser bent en je voelt dat er iets mis is gegaan, zelfs als je slank, getraind en de tests normaal zijn, laat dan een vriend op twee wielen achter.
 • Rook of drink niet. Waterpijpen vermijden ook.
 • Drink met mate alcohol, maar het is het beste om te stoppen.

De moordenaar van mannelijke potentie is kaas

Experts zeggen ook dat voedsel vóór de seks aan speciale controle moet worden onderworpen door het sterkere geslacht, omdat het verantwoordelijk kan zijn voor de stabiliteit, reproductie en gevoeligheid van het proces. En recent onderzoek heeft aangetoond dat kaas het gevaarlijkste product is vóór de “daad van liefde”.

Het blijkt dat in dit ogenschijnlijk “juiste” gefermenteerde melkproduct enzymen zijn gevonden die de kwaliteit en consistentie van sperma aantasten. Dit proces kan stagnatie in de kanalen veroorzaken, wat niet alleen een gebrek aan erectie veroorzaakt, maar ook prostatitis, evenals de vorming van kwaadaardige tumoren in de testikels. Verminder ook de activiteit van het sperma, wat het conceptieproces vertraagt en onvruchtbaarheid ontwikkelt.

Bovendien verlaagt kaas het niveau van het belangrijkste mannelijke hormoon testosteron, wat niet alleen een afname van het libido bedreigt, maar ook de manifestatie van het vrouwelijke hormoon oestrogeen, dat het verschijnen van vrouwelijke contouren van de figuur en overgewicht veroorzaakt.

De meeste medische experts zijn van mening dat mannelijke potentie twee vijanden heeft die een bepaald effect hebben op de verzwakking en soms het volledige verlies.

Allereerst is het vermeldenswaard dat het favoriete bier van veel mannen de oorzaak is van de meeste storingen in het mannelijke voortplantingssysteem. Vanwege het feit dat deze drank een groot aantal analogen van het vrouwelijke geslachtshormoon oestrogeen bevat, is er de onderdrukking van het belangrijkste hormoon dat verantwoordelijk is voor mannelijke potentie – testosteron. Misbruik van deze drank leidt tot ernstige verstoringen in het intieme leven, evenals de groei van vetophopingen in de buik en borsten. De “bierbuik” is geenszins ongevaarlijk, waarschuwen artsen, het verliest kracht en doodt de mannelijke kracht.

De tweede vijand van macht is een zittende levensstijl. Mannelijke kracht gaat verloren in eindeloos zitten op bureaustoelen, autostoelen en banken. Met deze levensstijl kunt u afscheid nemen van een stabiele erectie en het vermogen om een baby te verwekken, aangezien sperma “traag” en sedentair wordt zoals hun eigenaar.

Dit beïnvloedt de potentie

Dit beïnvloedt de potentie

Voordat u begint met het verbeteren van de potentie, is het noodzakelijk om de factoren te elimineren die de vermindering ervan veroorzaken. Anders heeft het nemen van medicijnen en het gebruik van folkremedies slechts een tijdelijk effect. Wat beïnvloedt de potentie:

 • Alcohol. Als er bij jongeren na het drinken van alcohol een toename van de erectie is, dan is de situatie dichter bij de 40 het tegenovergestelde. Alcohol leidt tot seksuele disfunctie. En hoe vaker een man drinkt, hoe sneller impotentie optreedt.
 • Nicotine. Een man die rookt, loopt het risico op vroege impotentie. Volgens wetenschappelijke studies leidt een pakje sigaretten per dag in 70% van de gevallen tot erectiestoornissen en in 80% van de gevallen tot onvruchtbaarheid. En hoe langer een man rookt, hoe moeilijker het voor hem wordt om zijn echtelijke verantwoordelijkheden na te komen. De reden is dat de stoffen in sigaretten de neiging hebben zich op te hopen in de weefsels, wat leidt tot verstopping van bloedvaten, wat de bloedcirculatie schaadt. En een slechte bloedcirculatie is een van de redenen voor de verminderde potentie.
 • Lage fysieke of hypodynamische activiteit. Zittend werk en een zittende levensstijl leiden tot stagnatie van het bekken, afname van de vaattonus en het spierstelsel. En dit verergert de potentie en veroorzaakt veel ziekten van het mannelijke genitale gebied.
 • Slechte voeding. Zwakke potentie wordt gevonden bij die mannen die voedsel van slechte kwaliteit eten en de voorkeur geven aan snelle snacks. Misbruik van dierlijke vetten leidt tot atherosclerose – verstopping van bloedvaten door cholesterolplaques. En dit schaadt de bloedcirculatie, die vooral de prostaat aantast.
 • Chronische ziektes. Veel pathologieën leiden tot een verzwakking van de potentie. Bijvoorbeeld hoge bloeddruk en diabetes.
 • Neem wat medicijnen. Sommige medicijnen tasten de werking van de geslachtsorganen ernstig aan. Deze omvatten kalmerende middelen, antidepressiva, diuretica. De potentie wordt verergerd door langdurig gebruik van tabletten.
 • Vermoeidheid. Een lage stressbestendigheid veroorzaakt veel gezondheidsproblemen. En de mannelijke potentie wordt ook beïnvloed. Het is vanwege familiestress dat koppels vaak ontevreden zijn over hun seksleven.

Leave a Comment

Your email address will not be published.