Dingen de hoge macht ?

blijvende liefde met je partner
Wanneer ja draagt a condoom (1)

De priapisme is één voorwaarde pathologisch gekenmerkt van de optreden van een erectie langdurig Niet geassocieerd spanning seksueel . Van normaal deze conditie gaat gepaard van pijn bij de wortel van de penis . In tegenstelling tot een   WAAR erectie , de lichamen spelonkachtig ik ben voor de meer proefschrift , terwijl de eikel stoffelijk overschot relatief zacht . Daar urineren het wordt niet gestoord . De rapport seksueel Niet brengt opluchting . De priapisme meestal  begint ‘s nachts gedurende de slapen .

De termijn zelf werd geboren van de Voornaam van de God Grieks Priapus , de God van de tuinen en de vruchtbaarheid . Was ook de God van de losbandigheid en de zijn penis was in een constante toestand  erectie . De priapisme kan   voorkomen is in Heren volwassenen Dat in de kinderen .

de erectie pathologisch aanhoudend ( priapisme ) is een erectie pijnlijk aanhoudend Dat het is niet geassocieerd naar de verlangen of opwinding seksueel . Het is meer gemeenschappelijk in de leeftijd jongens  inclusief tussen 5 en 10 jaar en in oude mannen  inclusief tussen 20 en 50 jaar . ( Zie ook Overzicht Aan symptomen van de ziekte van de manieren urine .)

De penis is opgemaakt van drie spaties cilindrisch ( borsten ) weefsel waardoor   de bloed kan   stroom . Deze stof heet  zakdoek erectiel . Twee groot borsten ( lichamen) spelonkachtig of spelonkachtig ) ja zij vinden naast elkaar .  De derde borst ( lichaam) sponsachtig ) omringt de urethra en uiteinden aan het einde conisch van de penis ( eikel ). Wanneer deze borsten ja vullen met bloed , de penis wordt meer groot en meer moeilijk ( erectie ). de spieren omgeving Bij aderen lies ja verstijven , voorkomen naar de bloed om uit te lekken van de penis en houden erectie .

Priapisme ischemisch

Daar beste een deel van de gevallen van erectie pathologisch aanhoudend wordt geassocieerd met moeilijkheden in de uitstroom van de bloed van de penis . De bloed stagneert , voorkomt naar de nieuwe bloed zuurstofrijk om te bereiken de penis . Van bijgevolg zou het kunnen wees erbij a gebrek aan zuurstof in de penis . Deze stoornis is bekend hoe priapisme ischemisch of veneus . De pijn intens ja verifiëren zelf een erectie moeilijk meer dan 4 uur . De penis kan   zijn rechtop , terwijl daar hoofd kan   blijven zacht . De priapisme langdurig kan   leiden tot disfunctie erectiel of zelfs necrose van de zakdoek van de penis .

De priapisme terugkerend is één het formulier terugkerend priapisme  ischemisch in welke afleveringen van erectie ja afgewisseld met perioden in welke de penis het is niet rechtop .

Priapisme Niet ischemisch

Minder gewoonlijk , de priapisme wordt veroorzaakt van a stromen bloed ongecontroleerd naar de penis . Deze stromen bloed abnormaal is meestal als gevolg van een letsel aan een slagader in Oppervlakte inguinaal . De priapisme Niet het is ook ischemisch genaamd priapisme tot hoog precisie of priapisme tot hoog stroom . Leidt minder pijn van de priapisme ischemisch en niet Leidt necrose weefsel . De penis is rechtop , maar Niet volledig moeilijk . Daar volgende disfunctie erectiel ja ontwikkelt Erg minder vaak respect naar de priapisme ischemisch .

Oorzaken van erectie pathologisch aanhoudend

De priapisme is waarschijnlijk vanwege vazen  optimistisch abnormaal , bloedcellen rood of ontregeling zenuwachtig Dat blok de bloed in de zakdoek erectiel van de penis . Soms dokters   Niet ik ben in in staat om te bepalen daar het veroorzaakt van de priapisme .

De oorzaken van de priapisme kan zijn anders :

– De priapisme kan   zijn psychogeen . In deze geval , ja verifiëren in patiënten met ziekten mentale epilepsie bij   patiënten met neurose .

– De priapisme neurogeen ja verifiëren in ziekten van de hersenen en del merg ruggengraattrauma , tumoren , encefalitis .  

– De priapisme somatisch ja verifiëren in patiënten met ziekten van de bloed ( leukemie , bloedarmoede ) sikkelcel ), in patiënten met ziekten kwaadaardig en in iemand ziekten allergisch .

– De priapisme van intoxicatie is één gevolg het gebruik van alcohol , cocaïne , psychofarmaca .

– De priapisme farmacologisch ja ontwikkelt met het gebruik van sommige drugs ( psychostimulantia , antidepressiva , drugs ) gebruikt voor genezing impotentie ).

– Priapisme idiopathisch . Daar hierdoor   soort ziekte  stoffelijk overschot onbekend .

De redenen: variëren lichtelijk in baseren op leeftijd .

In de mannen , de het veroorzaakt meer gebruikelijk is:

– Drugsgebruik   voor de behandeling van de disfunctie erectiel

– De medicijnen gehuurd voor bereiken een erectie , inclusief medicijnen voor Straat oraal ( avanafil , sildenafil , tadalafil en vardenafil ) en medicijnen geïnjecteerd in de penis ( als alprostadil ), kunnen ze veroorzaken priapisme .

In de jongens , de het veroorzaakt meer gebruikelijk is:

Aandoeningen van de bloed ( bijv . bloedarmoede ) sikkelcel en, minder vaak leukemie )

De oorzaken minder gemeenschappelijk omvatten :

– Kanker bij de prostaat

– Blessures naar de straffen of alle gebieden omringend

– Blessures van de merg ruggengraat

– Drugsgebruik ( anders )  van die gebruikt voor omgaan daar disfunctie erectiel ), inclusief : sommige antidepressiva ( bijv . trazodon ) of medicijnen antihypertensiva , anticoagulantia , corticosteroïden , lithium , antipsychotica , cocaïne en amfetaminen .

Examen voor erectie pathologisch aanhoudend

De volgend informatie kan helpen de mensen om te weten wanneer zien a dokter en wat? verwachten gedurende daar evaluatie van a dokter .

Waarschuwingsborden  

In de jongens en binnen Heren genegenheid van priapisme , sommige symptomen en kenmerken ik ben zorgwekkend . Hun omvatten :

– Pijn intens

– Leeftijd minder dan 10 jaar

– Trauma recentelijk naar de penis of lies

– Koorts en zweten nachtelijk

Wanneer zien a dokter

Zelf ja verifiëren de priapisme , beide jongens  Dat de Heren moeten consulteren direct a dokter voor de behandeling . Als er zijn waarschuwingssignalen , het zou kunnen zijn nodig een verdere beoordeling medisch voor zoeken evenementen ongebruikelijk of ernstig Dat zij hebben veroorzaakt de priapisme .

Ding doet a dokter

De dokter Voordat poseert verzoeken Aan symptomen en anamnese , dan ? Leidt a examen fysiek . Resultaten geschiedenis en examen doelstelling die dokters  vaak voorzien in indicaties op de het veroorzaakt van de priapisme en zo onderzoeken Dat ze zouden kunnen zijn noodzakelijk ( zie tafel Iemand oorzaken en kenmerken van de priapisme ).

de dokters ze vragen :

– Hoeveel ? moeilijk een erectie ?

– Er is pijn

– Er is was a wond naar de penis of lies recent

– Als die er zijn ziekten ( ad bijvoorbeeld bloedarmoede  sikkelcel ) dat kan veroorzaken priapisme

– Welke ? medicijnen ik ben Staten genomen , inclusief medicijnen  voor daar disfunctie erectiel en de verdovende middelen

Terwijl het examen natuurkundige zal onderzoeken van in de buurt van de geslachtsdelen voor symptomen van letsel of kanker , de  dokter zal onderzoeken ook de buik en zal optreden a examen rectaal digitaal . De dokter kan   ook uitvoeren a examen neurologisch voor zoeken tekenen van een mogelijk ziekte van de merg ruggengraat .

Het examen nodig van dergelijke patiënten zijn:

Tot uitsluiting van de leukemie en anderen pathologieën van de bloed ( onderzoek) van de bloed klinisch ).

In uitsluiting van de processen pathologisch in de hersenen en in merg spinale ( vastberadenheid) van de staat neurologisch , geleiding van de tomografie geautomatiseerd en NMR, radiografie , enz. ).

examen van de organen bekken , echografie , onderzoek rectaal van de prostaat met gepast microscopie voor uitsluiten de werkwijze inflammatoir .

De examens meer belangrijk ik ben de examens van de bloed biochemicaliën , waarvan de coagulogram is cruciaal .

Daar geschiedenis bekend zou moeten opnemen uitsluiting van de ziekten erfelijk ( vooral in de Middellandse Zee en in de Afrikanen ),

Oncopathologie ( mogelijkheid van metastase ).

EEN geschiedenis allergisch staat toe Niet gewoon om vast te stellen daar mogelijk het veroorzaakt allergie , maar ook om te ontdekken Welke medicijnen is momenteel aannemen de patiënt . een van de meest er zijn gevaarlijke antihypertensiva , antidepressiva , anticoagulantia , hormonen , medicijnen en afrodisiaca .

Daar verzameling gedetailleerd van de gegevens laten we vaststellen  daar mogelijkheid tot contact Aan werk ( thuis ) met producten chemici huiselijk agressief .

de testen zij zouden moeten zijn inbegrepen in de examenplan   voor de priapisme voor uitsluiten daar syfilis , de bof , de tuberculose , de brucellose en anderen infecties bijzonder specifiek ( tyfus , kanker ) mild ). Vaak er bestaat a verbinding tussen daar geschiedenis epidemiologisch en de toerisme , de onderhoud leger in het buitenland ( zeelieden , soldaten , diplomaten ), de bezoek aan infectiegebieden ( Afrika , Azië , Azië )  centraal ).

In de ontwikkelingsmechanisme   van de priapisme , de rol hoofdgerecht is klaar kom op storingen vasculair in de lichamen spelonkachtig van de penis . In deze geval , de bloedtoevoer  arterieel heerst Aan uitstroom . Daar overtreding van de uitstroom veneuze ja sluit zich aan bij deze  proces . Van bijgevolg , de penis het lijkt zijn exclusief van de circulatie systemisch . De bloed naar de zijn intern stagneert . Begin daar gebrek aan zuurstof van de stoffen . Met ischemie langdurig ( gebrek aan bloedtoevoer ) , veranderingen beginnen   degeneratief in cellen . Wat als ? de priapisme bestaat voor meer dan drie dagen , ja verifiëren a schade onomkeerbaar naar de stoffen van de penis , die brengt bij de kwijt van de haar functie erectie , necrose en gangreen . De penis wordt blauwachtig , la hoofd wordt paars , dan wordt zwart . Daarom de penis moet zijn verwijderd .

Met verwondingen van de perineum , van de klein bekken , de ontwikkelingsmechanisme   van de priapisme kan   zijn anders . JEP wie houdt van priapisme met a goed bloedtoevoer ( niet   ischemisch ). Als , na een  blessure , er is a communicatie direct tussen de slagader en lichamen spelonkachtig , de bloed arterieel stroomt constant uit de slagader in de lichamen spelonkachtig , wat Niet zij hebben de tijd om te zijn VERWIJDERD door de systeem veneus . Er bestaat een erectie . Zelf een infectie ja verenigt naar de Cursus van de priapisme , ja verifiëren daar cavernitis – ontsteking van de lichamen spelonkachtig . De priapisme , zoals al vermeld , ja ‘s nachts controleren in de slapen . de erectie resulterend Niet ja hou op na de rapport seksuele of de masturbatie . Daar urineren het wordt niet gestoord . De eikel en urethra blijven zacht . De pijn bij de wortel van de penis ja verifiëren meer laat .

Analyse uitvoeren

Daar behoefte aan testen hangt ervan af van dat is Dat de dokter vind gedurende anamnese en onderzoek doel . In veel van gevallen , de type priapisme ( ischemisch en niet  ischemisch ) en de haar het veroorzaakt ik ben duidelijk , zoals het gebruik van drugs voor de behandeling van de disfunctie erectiel . Zelf het is niet duidelijk zelf de priapisme is ischemisch of niet ischemisch , de dokter kan   terugtrekken a bloedmonster   van de penis voor verifiëren daar aanwezigheid van zuurstof en anderen gas ( een meting van de gas- in de bloed arterieel ).

Analyse uitvoeren

Kan ook uitvoeren een echo duplex ( een echografie) Dat meeteenheid de doorbloeding en toon   daar structuur van de vazen optimistisch Dat dragen de bloed ). Deze testen helpen onderscheiden  de priapisme ischemisch van Dat Niet ischemisch . de echografie kan   ook show de stromingskenmerken   van de priapisme en de pathologieën anatomisch Dat bijdrage leveren naar de priapisme . Zelf daar het veroorzaakt is nog niet natuurlijk de dokters presteren testen voor verifiëren daar aanwezigheid van ziekten van de bloed en infecties van de behandeling urinair . JEP uitvoeren de volgend soorten examens :

– Analyse van de bloed algemeen

– Analyse van de urine en urinecultuur

– Soms elektroforese hemoglobine , vooral in de jongens of mollen jong mannen , de meer van de tijden van oorsprong Afrikaans of Mediterraan

Elektroforese hemoglobine is een examen van de bloed voor zoeken hemoglobine abnormaal   eiwit Dat draagt zuurstof in de bloedcellen rossi ) dat hij komt geproduceerd bij bloedarmoede sikkelcel .

Zolang als sommige jongens en mannen kan zijn in verlegenheid gebracht tot toegeven Dat zijn aannemen medicijnen , dokters soms  doen testen medicijn . In sommige gevallen , het komt uitgevoerd daar resonantie magnetisch (MRI) of de tomografie geautomatiseerd (TC).

Behandeling erectie pathologisch aanhoudend

Gemakkelijk maatregelen Dat kan zijn genomen direct ik ben de applicatie van de ijs , de omhoog gaan de trappen of beide . Echter , de priapisme is een noodgeval . De behandeling zou moeten beginnen de Voordat mogelijk , bij voorkeur van a uroloog in de klaar redden .

Naar de jongens en tot Heren Dat lijden aan pijn intens ze komen toegediend medicijnen pijnstillers ( pijnstillers ). Zelf de priapisme is ischemisch , meestal ? ik ben nodig ander maatregelen . Na Dat de penis was  onder narcose met anesthesie lokaal , een medicijn Dat vernauwt de vaten optimistisch Dat lood de bloed naar de penis ( als daar fenylefrine ) kan zijn geïnjecteerd in de penis voor verminderen de stromen bloed naar de penis en verminderen de zwelling . De dokter kan   ook terugtrekken bloed van de penis gebruik makend van a spuit en een naald ( zuiging ). Nemen de bloed in deze manier helpt verminderen  daar druk en de zwelling . Soms  a dokter lava de aderen van de penis met water zout ( oplossing ) zout ) voor helpen elimineren  de bloed zonder zuurstof of bloedstolsels    

Deze stappen kan zijn uitgevoerd meer keer . Zelf nog altijd  Niet werk , de dokter kan   uitvoeren a omzeilen chirurgisch . Een shunt is een kanaal Dat hij komt ingevoegd operatief in de penis voor verwijderen de stromen bloed in overmaat en herstel de normaal stromen bloed naar de penis .

De behandeling van de priapisme moet zijn begonnen met urgentie . Daarom , in bij klachten is het noodzakelijk consulteren direct a dokter en het is beter telefoongesprek een ziekenwagen . Beleven show Dat de behandeling conservatief van de priapisme zou moeten zijn voerde uit in priemgetal fasen van het begin van de ziekte ( tot 12 uur ) en zou wees kort  termijn ( niet meer dan 2 uur ). Zelf daar looptijd van de ziekte is meer dan 12 uur , is het raadzaam uitvoeren a behandeling chirurgisch , wat helpt voorkomen  de procesontwikkeling   fibrose in de lichamen spelonkachtig van de penis en draagt bij bij de opslag van de functie erectiel in de periode postoperatief . De operatie moet zijn uitgevoerd binnen en niet meer dan 14 uur vanaf het begin van een erectie verlengd .

Behandeling conservatief . De penis hij komt koud met ijspakken    de lichamen spelonkachtig ze komen geperforeerd in anesthesie lokaal gebruik makend van a naald- speciaal . Door deze naald- hij komt opgezogen de bloed in overmaat , de lichamen spelonkachtig ze komen gewassen tot wanneer  de bloed wordt scharlaken . Daar steek van goed resultaten grotendeels de eerst dag vanaf het begin van de ziekte . Zelf mogelijk , ontdek het daar het veroorzaakt van de priapisme en handel dienovereenkomstig .

Als de methoden conservatief Niet erin slagen om te elimineren de priapisme , het komt uitgevoerd a behandeling chirurgisch . De domein van de behandeling chirurgisch is verbeteren   de uitstroom van de bloed kom op lichamen spelonkachtig . Voor  Doen dat komt  gemaakt a bericht tussen de lichamen spelonkachtig en de ander aderen . Met a behandeling tijdig van de priapisme , de resultaten ik ben goed en de functie erectiel is volledig bewaard gebleven na a weinig . In de gevallen Geavanceerd kan   voorkomen een onmacht aanhoudend . Met gangreen en necrose , de penis moet zijn verwijderd . In deze geval , na sommige tijd , ze komen uitgevoerd operatie   plastic en endoprothese .

Leave a Comment

Your email address will not be published.